Küldetésünk

A Magyar Kormány a 1259/2016. (VI. 6.) Korm. határozatával hozta létre az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft-t, valamint rendelkezett (118/2016. (VI. 6.) Korm. rendelet) az agrármarketing tevékenységeket illetően. 2016. június 15-től az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. önállóan látja el a közösségi agrármarketing tevékenységgel kapcsolatos feladatokat a Földművelésügyi Minisztérium irányítása alatt. Az Agrármarketing Centrum aktív szerepet tölt be a magyar agrárium és élelmiszergazdaság versenyképességének és üzleti eredményeinek javításában, beleértve az agrár- és élelmiszeripari kkv-szektort is. Célunk, hogy közreműködésünkkel a magyar agrárium nemzetközi szinten versenyképesebb, a korszerű marketing eszközöket és módszereket hatékonyabban és eredményesebben alkalmazó ágazat legyen.
Bővebben

Friss

Részvételi felhívás- WorldFood Kazakhstan

A „World Food Kazakhstan" Nemzetközi Élelmiszeripari és Ital Szakkiállítás, Kazahsztán és Közép-Ázsia jelentős élelmiszeripari és ital szakvására, amely a kazah Mezőgazdasági Minisztérium, Almaty Város Önkormányzata és egyéb szervezetek, szövetségek támogatásával, az Atakent kiállítási központban kerül megrendezésre, 2016-ban tizenkilencedik alkalommal. Az elmúlt évben 7.553 bruttó m2 kiállítási területen 36 országból 402 cég mutathatta be termékeit, a szakmai látogatók száma 5.507 fő volt (alapvetően kazah, de jelentős számban üzbég és kirgiz élelmiszer- és italgyártók, importőrök, disztribútorok, nagy- és kiskereskedők, döntéshozó vásárlók, éttermek képviselői stb).

RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS AZ AGRÁRMARKETING CENTRUM NONPROFIT KFT. NEMZETI KÖZÖSSÉGI STANDJÁRA

Az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. 2016-ban is magyar nemzeti megjelenést szervez a rijadi Nemzetközi Szakkiállításon (35. „Saudi Agriculture", Nemzetközi Mezőgazdasági, Víz, Agráripari és 23. „Saudi Agrofood" Élelmiszeripari, Alapanyag, Technológia), amelyet a RICEC kiállítási központban rendeznek, 15 ezer m2-es területen, a szaúdi Mezőgazdasági Minisztérium és a Kereskedelmi Kamara támogatásával.

A dinnyekampány folytatódik!

Az Agrármarketing Centrum és Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös dinnye promóciós kampányához hat kereskedelmi áruházlánc (ALDI, Auchan, CBA, Lidl, METRO, SPAR) csatlakozott. A közös kampány célja, hogy a felhívja a fogyasztók figyelmét a hazai dinnyefajták előnyeire, melyek nem csak ízletesek, hanem élettani hatásaik is kiválóak.
Tovább
Tovább
Tovább

Hírek a gasztronómia világából

Készíts házi kozmetikumokat dinnyéből!

A görög- és sárgadinnyékben található vizet, vitaminokat és ásványi anyagokat könnyedén hasznosíthatjuk úgy is, hogy különféle pakolásokat, házi kozmetikumokat készítünk belőle. Összegyűjtöttünk néhány tippet, mindenféle bőrtípusra!

A dinnyék élettani hatásai

A nagy nyári melegben mindenkinek jól esik egy szelet, hideg dinnye. Tudjuk, hogy szomjoltó és frissítő, de azt kevesebben tudják, hogy más jótékony hatásai is vannak a dinnyefogyasztásnak. A görögdinnye 90%-a víz, ennek köszönhetően remekül hidratál, méregtelenít és tisztítja a vesét. Nagyon jó E-, B6-, C- és A-vitamin forrás, emellett gazdag likopinban és béta-karotinban. Ezen beltartalmi értékeinek köszönhetően jó hatással van a szemre (A vitamin, béta-karotin), a likopin segít a daganatos megbetegedések elleni védekezésben és ezek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy nyári barnaságunkat megőrizzük. Amíg pedig lebarnulunk addig a likopin „vigyáz ránk", és kiszűri a káros UV-sugarakat is. Ritkán hallunk arról, hogy a dinnye afrodiziákum is.

Halászlé bográcsban is!

Újra bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és Hungarikum Bizottság döntése szerint Nemzeti Értéktárunk is tovább gyarapodott. Többek között a magyar cimbalom, a kaptárkövek és a Törley pezsgő is hungarikum lett. Nemzeti értékeink között tudhatjuk sok más kiválóságunk mellett a tiszavirágot, magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlevet.
Tovább
Tovább
Tovább