Küldetésünk

A Magyar Kormány a 1259/2016. (VI. 6.) Korm. határozatával hozta létre az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft-t, valamint rendelkezett (118/2016. (VI. 6.) Korm. rendelet) az agrármarketing tevékenységeket illetően. 2016. június 15-től az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. önállóan látja el a közösségi agrármarketing tevékenységgel kapcsolatos feladatokat a Földművelésügyi Minisztérium irányítása alatt. Az Agrármarketing Centrum aktív szerepet tölt be a magyar agrárium és élelmiszergazdaság versenyképességének és üzleti eredményeinek javításában, beleértve az agrár- és élelmiszeripari kkv-szektort is. Célunk, hogy közreműködésünkkel a magyar agrárium nemzetközi szinten versenyképesebb, a korszerű marketing eszközöket és módszereket hatékonyabban és eredményesebben alkalmazó ágazat legyen.
Bővebben

Friss

Közvetlenül 70 ezer fogyasztót ért el a dinnye promóciós program

Sikerrel zárult az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által július közepén indított dinnye promóciós program. A kampányhoz csatlakozott hat kereskedelmi áruházlánc (ALDI, Auchan, CBA, Lidl, METRO, SPAR) közel 50 üzletében 124 alkalommal kóstolhatták a kiváló minőségű hazai görög- és sárgadinnye különböző fajtatípusait a vásárlók. Az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2016. július 19-én indított magyar dinnye promóciós programot hat kereskedelmi áruházlánc – az ALDI, az Auchan, a CBA, a Lidl, a METRO és a SPAR – közreműködésével. A kampány célja az volt, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a kiváló minőségű hazai görög- és sárgadinnyére, és megismertesse a vásárlókkal az új fajtatípusokat és termékeket.

RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS! A X. Kaposvári Állattenyésztési Napokra

A házigazda, a Kaposvári Egyetem és a szervező, a Magyar Mezőgazdaság Kft. idén 10. alkalommal rendezik meg a Kaposvári Állattenyésztési Napokat. A jubileumra való tekintettel ezúttal négy napon át, szeptember 22-25. között várják a magyar állattenyésztési szakma színét-javát és a nagyközönséget. A dinamikusan fejlődő, országos kiállítás a 40 hektáros Pannon Lovasakadémia területén valósul meg.

Részvételi felhívás- Farmer-Expo

A Farmer-Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, mely első pillanattól kezdve céltudatosan az agráripari ágazatcsoport részeseinek és partnereinek igyekszik minél szélesebb körű és minél hatékonyabb lehetőségeket biztosítani a kapcsolatteremtésre, a kapcsolatok elmélyítésére, a megmérettetésre, egyszóval az előrelépésre.
Tovább
Tovább
Tovább

Hírek a gasztronómia világából

A napraforgó matematikája

Leonardo Fibonacci (1170-1250) a középkor legtehetségesebb matematikusa. Leginkább arról nevezetes, hogy ő terjesztette el az arab számokat Európában. A róla elnevezett Fibonacci-számsorozatban minden szám az azt megelőző két szám összege. Így tehát a számsorozat: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233 stb. Minél későbbi tagjait vesszük a sorozatnak, két egymást követő szám aránya annál inkább az aranymetszéshez fog közelíteni. Az aranymetszés egy arányosság. Két rész (a és b, a>b) az aranymetszés szerint aránylik egymáshoz, ha az egész (a+b) úgy aránylik a nagyobbik részhez (a), ahogy a nagyobbik rész (a) a kisebbik részhez (b), tehát (a+b)/a=a/b (a/b jelölésére használjuk a Ф =1,618 számot).

Az Őrség Aranya- az értékes tökmagolaj

Az Őrség Aranya, így nevezik a tökmagolajat, ami hazánkban a Vendvidéken és a Muravidéken a legjellemzőbb. Salátákhoz, húsokhoz kiváló dresszing, és idén az Ország Tortájának egyik fő alapanyaga. De nem véletlenül kapta egy értékes kincsről becenevét. Remek ízén kívül élettani hatásai sem elhanyagolhatóak. Nézzük, mit tud ez az élelmiszernek álcázott gyógyszer!

Készíts házi kozmetikumokat dinnyéből!

A görög- és sárgadinnyékben található vizet, vitaminokat és ásványi anyagokat könnyedén hasznosíthatjuk úgy is, hogy különféle pakolásokat, házi kozmetikumokat készítünk belőle. Összegyűjtöttünk néhány tippet, mindenféle bőrtípusra!
Tovább
Tovább
Tovább